Stappen plan artikelbeheer click en collect

We laten in  deze instructie zien hoe je een enkelvoudig en een uitgebreid artikel met bijverkopen kunt aanmaken.

Winkeliers en ondernemers moet het makkelijk gemaakt worden om de transitie van fysiek naar online te realiseren. En daarom hebben wij geprobeerd het jullie zo makkelijk mogelijk te maken om jullie artikelen te verkopen en beheren.

Eerst de TERMEN die wij gebruiken uitgelegd:

1 Categorie : een productgroep naam.  b.v.  : Truien , Laarzen, Zwemkleding, Tuingereedschap

2 Extra CAT : productgroep categorie voor bijverkopen.  Een Extra Catergorie kan 1 of meer +Artikelen bevatten.

3 Bij-verkoop ( +artikel) : een item dat wel of niet tegen een vergoeding bij een ander artikel past.:

Bijvoorbeeld: een Riem bij een spijkerbroek,  kwastjes bij haarverf of als van een artikel alle maten dezelfde prijs hebben.

4 Artikel :  het  product wat de klant zal zien als ze je assortiment bekijken.

5 formaat : Deze stel je alleen in als verschillende maten een verschillende prijs hebben

6 Planner : producten vallen onder een categorie, je bepaalt met de planner wanneer een categorie te koop is. ( deze bepaalt mede of je producten wel of niet in de verkopende app te zien zijn.)

Bestaat je assortiment enkel uit artikelen in 1 maat zonder bij-verkoop opties.

Zoals een tijdschrift, een riem, Pakje wierrook, compter games.

Volg dan stappen 1- t/m-3 & 8-t/m-17

De volgorde die je aan moet houden bij het maken van artikelen op de CenC Business app

WEES GERUST het lijkt veel, maar het is echt makkelijk te doen

Categorie Aanmaken

• Klik in het hoofdmenu op categorie
  • Je komt nu in de categorieën pagina.
  • Klik onderaan op de blauwe balk ( nieuwe toevoegen)
cenc business app - Product categorie- click en collect
Categorie gegevens invullen + afbeeldig toevoegen

De categorie van gegevens voorzien.

• 1 vul de naam in
  • 2 vul een omschrijving in
  • 3 upload een afbeelding of maak een foto. ( let op horizontaal 19:6)
  • Als de producten in deze categorie gelijk gekocht / verkocht kunnen worden PUBLICEER je deze. ( anders zet je de categorie in DRAFT
  • 4 KLIK OP BEWAAR
click and connect business artikel en categorie foto horizontaal maken -landscape
stap 1 artikel categorie aanmaken op click-en-collect.nl CenC Business app

Bij-verkopen Categorie aanmaken (button Extra CAT)

cenc business app - Bijverkoop categorie- click en collect

De bijverkopen  ( +artikel) worden gebundeld in een SUB categorie die we EXTRA CAT noemen.

Je moet deze ook voordat je artikelen gaat aanmaken invullen omdat je het +artikel aan het artikel koppelt.

Bijvoorbeeld  : Extra veters de naam van een subcategorie

en elke soort of kleur veter is daar een + artikel  in.

• Click in het hoofdmenu op Extra
  • Tap op de blauwe balk ( nieuwe toevoegen)
stap 4 bij-verkopen (sub)categorie 1
Klik op nieuwe toevoegen
Bijverkopen Categorie naam/titel benoemen met een vraag

Nu ga je de gemaakte Bijverkopen categorie aantrekkelijk maken voor de klant aan de voorkant.

Eigenlijk hetzelfde als dat je met een kassa-koopje doet.

Je stelt een VRAAG.

Niet te lang , probeer het in MAXIMAAL 4 WOORDEN.

• Stel de vraag voor de Categorie bijverkopen. (1)
  • Eventueel omschrijven ( uitleggen)
  •  klik rechtsonderaan op het plusje
  • voeg de gegevens van het bij-verkoop product in.
  • Druk dan op SAVE

De bijverkopen categorie die je bij schoenen kunt hebben

Wil je er veters bij?

Wil je er schoensmeer bij?

stap 4 bij-verkopen (sub)categorie 2
stap 4 bij-verkopen (sub)categorie 2

Bijverkopen artikel toevoegen

cenc business app - Bijverkoop artikel- click en collect

Nu ga je de BIJ-VEKOOP items aanmaken

• Click in het hoofdmenu op + Artikel
  •  Dan klik rechtsonderaan op het PLUSJE
nieuw bij-verkoop artikel aanmaken
nieuw bij-verkoop artikel aanmaken
Bijverkopen artikel omschrijven en koppelen aan Extra Categorie

• 1-2-3 Voeg de gegevens van het bij-verkoop product in. ( dus eigenlijk vul je de antwoorden waar een klant uit kan kiezen in)
  • Wel zo dat aan het Extras ITEM naam op een bon te herleiden is wat je verkocht hebt.
  • 4 TAP op EXTRAS CATEGORIE ,
Bij-verkoop artikel gegevens invullen en aan bijverkoop vraag koppelen click en collect CenC Business
Bij-verkoop artikel gegevens invullen en aan bijverkoop vraag koppelen click en collect CenC Business
Bijverkoop +Artikel koppelen aan je Bij-Verkoop vraag
  • selecteer de  Bij- verkoop vraag (de Extra  Categorie) die je eerder hebt aangemaakt. (4)
  • En druk op KLAAR
  • En vergeet niet op SAFE te drukken (5)

Herhaal dit proces tot je alle BIJ- VERKOOP Artikelen in vragen hebt ondergebracht. ( wees lekker creatief)

Enkele voorbeelden :

Riem erbij?

Een stropdas misschien?

Een bumper bij je Phone?
Bij-verkoop artikel gegevens invullen en aan bijverkoop vraag koppelen click en collect CenC Business
Bij-verkoop artikel gegevens invullen en aan bijverkoop vraag koppelen click en collect CenC Business

ARTIKEL aanmaken of bewerken

cenc business app - artikel- click en collect

Na al het voorbeidende werk kun  je nu eindelijk de artikelen gaan invoeren. En nu zal het snel gaan.

• klik in het hoofdmenu op Artikel
  • Daarna rechtsonder op het plusje.

een nieuw artikel aanmaken op de CenC business app - click-en-collect
een nieuw artikel aanmaken op de CenC business app - click-en-collect
ARTIKEL gegevens invoeren
  1. Voer een Artikel naam in . Doe het zo dat je ook van de verkoopbon kunt zien welk product het is.
  2. Vertel wat over het product ( niet verplicht)
  3. Upload een afbeelding of neem een foto.  ( als neem je foto’s horizontaal)
click and connect business artikel en categorie foto horizontaal maken -landscape

Kies publiceren of in draft zetten. (draft houdt in, hij staat in het systeem maar wordt niet verkocht)

4.  Kies een Product Categorie voor het Artikel

artikel aanmaken cenc business app (1)
artikel aanmaken cenc business app (1)
ARTIKEL aan Verkoop Categorie koppelen

• Kies de categorie waar dit Artikel in thuis hoort
  • Klik op KLAAR
artikel koppelen aan categorie
artikel koppelen aan categorie
Korting en product kernmerken toevoegen
  • Gezien wij niet de administratie van jullie bedrijf zijn en wij naar consumenten prijzen inclusief btw communiceren in de apps . Je hoeft niet te kiezen of je ARTIKEL belastbaar is of niet. De klant krijgt de uiteindelijke kassabon van jullie.

6. Voeg eventuele korting toe. ( het wordt getoond  in de app dat product is afgeprijsd)

7. Productiekenmerken zoals handgemaakt .

8. Bestandsdelen waar je een klant voor op de hoogte wilt brengen.

artikel aanmaken cenc business app (2)
artikel aanmaken cenc business app (2)
Product eigenschappen toevoegen

• Labels van keurmerken,
  •  Verpakingstoeslag conform de wet. ( incremental als je bij meerdere van dezelfde producten besteld per product een toeslag rekent)
  • Verpakkingstoeslag. Incrementeel aanvinken als je het bij 2 x hetzelfde item bestellen dubbel wilt berekenen voor elk item wilt berekenen.
  • Bezorgmethoden ( ook verwerken als je alleen aan afhalen doet)
  • Vink aan met welke middelen het artikel vervoerd zou kunnen worden.
artikel aanmaken cenc business app (3)
artikel aanmaken cenc business app (3)
transportmiddel voor bezorgen artikel aanmaken cenc business app (4)
transportmiddel voor bezorgen artikel aanmaken cenc business app (4)
Bij-verkoop items aan Artikel toevoegen.
  • Selecteer de bijverkoop categorie   ( Extra CAT)
  • tik dan op voeg nieuwe extra toe.
  • scroll dan naar beneden.
  •  Kies dan of een klant 1 of meerdere kan selecteren
  • maak de keuze verplicht of niet
  • en selecteer de bijverkopen die je wilt laten zien bij dit artikel.
bijverkoop aan artikel koppelen Cenc business app (6)
bijverkoop aan artikel koppelen CenCbusiness app
bijverkoop artikel koppenlen aan artikel stap2 cenc business app
bijverkoop artikel koppenlen aan artikel stap2 cenc business app
  • Kies de Extra categorie die je wil toevoegen.
    ( dit zijn de vragen die je gaat stellen)
bijverkoop categorie selecteren artikel aanmaken cenc business app (5)
bijverkoop categorie selecteren artikel aanmaken cenc business app

Hoe de voorwaarden van het toevoegen van een bij-verkoop artikel zich vertalen op de shop.

1. Niet verplicht + Kan Meerdere selecteren + meerdere +Artikelen in de Extra Categorie
  2. Niet verplicht + kan enkele selcteren +  1 +Artikel de Extra Categorie
  3. Wel verplicht + Kan één selecteren + meerdere +Artikelen in de Extra Categorie
Variaties met +artikelen

Het enkelvoudig niet verplichte keuze en 1 +Artikel

( NR 2 ) een verkoop optie

De enkelvoudig VERPLICHTE keuze met daarin als opties meerdere +Artikelen.

Zoals een maat laten kiezen van schoenen of kledingstukken.

( NR 3)

Variaties met product maten met verschillende prijzen

Prijsvariaties voor verschillende formaten

Hiervoor dien je wel eerst in het hoofdmenu bij Formaat de maten die je wilt gebruiken hebben ingevoerd.

links van de prijs zit een dropdown dan kan je een prijs aan een formaat toekennen.

en net daaronder zit  NIEUWE RIJ om het volgende formaat en prijs in te stellen.

Plannen van de categorie

cenc business app - categorie verkoop planner- click en collect

Nu ga je de gemaakte categorie plannen.

• Click in het hoofdmenu op PLANNER
  • Tik op de categorie naam.
  • Als een categorie actief is verschijnt de dag met een groen vinkje.
  • mist een dag dan zie je die ook niet achter de categorie staan.(tik dan op de categorie naam om deze aan te passen).
  • Tap met je vinger op de categorie die je wil gaan plannen.
  • Menu springt open. Tik op BEWERKEN
cenc business -categorie verkoop planner
cenc business -categorie verkoop planner
Verkoopdagen van de categorie selecteren

Nu ga je de gemaakte categorie plannen.

• Selecteer de dagen dat je deze categorie aan wilt bieden.
  • Druk dan op SAVE

categorie verkoop planner (1)
categorie verkoop planner tik op naam categorie
categorie verkoop planner (2)
categorie verkoop planner
categorie verkoop planner (3)
categorie verkoop planner
categorie verkoop planner (4)
categorie verkoop planner

Overige variaties en bedrijfsgerichte variaties zullen we in andere artikelen met je delen.

Eén reactie